Ірина Осадченко
Фан-сайт
Сёстры Осадченко
Календарь
«  Февраль 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829
категории разделы
Ірина Осадченко [1]
Світлана Осадченко [3]
"Радоница" [1]
фольклорний ансамбль, керівник Олена Полетнєва
"Світанок" [2]
зразкова театральна студія, керівник Алла Петрова
Конкурси, фестивалі [6]
брали участь Ірина Осадченко та Світлана Осадченко, номінації "Декламація", "Художнє слово", "Народний вокал"
Наш репертуар [2]
для замовлень участі в концертах, гастрольних турах
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2012 » Февраль » 17 » Декламація
5:30 PM
Декламація

Тут, тут і тільки тут, вперше за багато років починає народжуватся в хронологічному порядку тематика творів, які виконувались Іриною Осадченко з 2006 року по сьогодні.  


  Сольні виступи у жанрі "Декламація" почались у Ірини з  вірша

Іванни Блажкевич "Оля - стріха". 

Так вже вийшло, що маму звуть Оля і юному читцю було зроблено виключення, заради мистецтва, дозволено  в творі вказувати на рідну матусю. Це додало  величезного драйву виконавиці, да на стільки, що і зараз її не можливо зупинити - драйвує на сцені. Ірині тоді було ще тільки п'ять років.

              Другий твір, якому можна завдячити, це вірш

С. Караванського "Ти мала!".

Зрозуміло, що на початок виступів, та ще на протязі довгого часу Ірина залишалась найменшою у складі театральної студії "Світанок". Алла Володимирівна Петрова  - рідкістна людина, яка в кожній дитині намагається підтримати та підкреслити її індивідуальність. Вона завжди відноситься до  своїх маленьких студійцев, як до дорослих, прислухається до їхної думки, радиться з ними. Але самі студійці до Іринки відносились, як до малої, а їй так хотілося виглядати більш дорослою, брати участь у їх  іграх та справах. Тому тема твору "Ти мала" - це крик маленької душі, яка потребує поваги до себе.

Наталія Шелест "Життя сучасного учня" 

А історія цього вірша не менш цікава. Справа в тому, що є мрія якось зустрітися, чи хоча б знайти для листування автора - вчителя української мови, яка на сайті своєї школи розмістила свій твір. Ми настільки захопились твором, що не запам'ятали звідки авторка, а через деякий час вже не змогли знайти твір в інтернеті. Якщо б вона знала, скільки школярів в залах Сімферополя, Автономної Республіки Крим і України (бо вірш вже виконувався на самій головній сцені  Сорочинського ярмарку) аплодували Іринці саме тому, що побачили  себе, своє шкільне нелегке життя і повірили виконавиці.... Мені здається, що таке знання надихнуло б пані Наталю Шелест на подальшу творчість. Але ми віримо, що наша зустріч попереду.

Ольга Берест "Кіберпанк"


Алла Сокол "Пригоди хлопчика Колі"

Леся Українка "Роберт Брюс - король шотландський"

Леся Українка "Королівна"

Леся Українка "Русалка"


Далі буде... звичайно це ще далеко не все :-)

             

           

Категория: Наш репертуар | Просмотров: 1180 | Добавил: artmaster | Теги: Світлана Осадченко, театральне мистецтво, фольклор, Декламація, Алла Петрова, Радоніца, Полетнева Елена, Світанок, Ірина Осадченко | Рейтинг: 5.0/2
Всего комментариев: 0
Имя *:
Email *:
Код *: